Powerhouse Helperpark
Scroll naar beneden Scroll naar beneden

Een plek die bruist van energie en ambitie.

Wat doe je met een industrieel stedelijk gebied waar de energie langzaam uit is weg getrokken? Daar stop je gewoon weer nieuwe energie in! In de wijk Europapark staat de tijd niet stil. Er wordt druk gebouwd en ontwikkeld. Aan de ene kant van het Oude Winschoterdiep is het Euroborg-complex gerealiseerd met daarin het voetbalstadion van FC Groningen, een bioscoop-complex, supermarkt, diverse horeca en onderdelen van het Noorderpoort College en de niet te missen woontorens Stoker en Brander.

Powerhouse (in aanbouw) gezien vanaf Sportcentrum Europapark.
Leyhoeve, Mediacentrale en Powerhouse gezien vanaf NS-station Europapark.

Aan de andere kant van het water is de oude Helpmancentrale omgetoverd tot het media- en ICT-hart van Groningen. Zo’n 65 bedrijven die actief zijn in media, marketing en ICT zijn gevestigd in de Mediacentrale. Het complex biedt bijzondere vergader- en congresaccommodaties en is restaurant WAAR een aantrekkelijke trekpleister.

Sportcentrum Europapark is een groot multifunctioneel sportcomplex en ligt naast het Powerhouse. De bovenste verdieping van het gebouw biedt tevens onderdak aan het voortgezet onderwijs. Een prachtig initiatief is de realisatie van de Leyhoeve in dit gebied. Hier kunnen 55-plussers samen wonen en samen oud worden. Het complex is van alle gemakken voorzien en ligt aan de noordkant van de Mediacentrale. Powerhouse Helperpark ligt ten zuiden van de Mediacentrale.

Goed bereikbaar met de auto, fiets of openbaar vervoer.

Wie in Powerhouse Helperpark wil gaan wonen, hoeft zich geen zorgen te maken over de mobiliteit. Zo ligt het stadscentrum van Groningen op 10 minuten met de fiets. Het NS-station Europark ligt een paar minuten lopen van huis en met de trein bent u in 4 minuten op Station Groningen. Maar u kunt ook met de bus, de auto of te voet. Wilt u met de auto snel de stad uit? Dat kan. U zit in no-time op de Groningse ringweg, A28 of A7. Vanaf 1 april 2020 wordt de bereikbaarheid van Groningen Europapark verder verbeterd met de oplevering van de Helperzoomtunnel. Deze spoortunnel is bestemd voor auto’s en fietsers en verbindt de Helperzoom (Helpman-Oost) met het Europapark. Deze tunnel ligt pal achter het Powerhouse Helperpark.

Uitzicht op het noorden vanaf openbaar dakterras Powerhouse.

Helperpark, natuurlijk gemaakt om te wonen, werken en ontspannen.

In het hart van het Europapark ligt het Helperpark. Een speerpunt van de gemeente Groningen om dit gebied te ontwikkelen tot een aantrekkelijk werk- en woongebied. En dat lukt heel goed want naast alle nieuwbouw voor wonen, werken, winkelen en welzijn, stopt de gemeente veel energie in groenvoorzieningen, speel- en sportplekken, zitbanken, zitjes en een kronkelend voet- en fietspad dat het Powerhouse passeert op weg naar het centrum van Groningen.

Kronkelend voet- en fietspad in het groen.

Groningen blijft ontwikkelen.

De stad zit niet stil om burgers, bedrijven, bezoekers en bollebozen het naar de zin te maken. De ambitie is groot en de aanpak voortvarend. De ontwikkeling van de wijk Europark met daarin het Powerhouse-complex is daar een bewijs van. Moderne architectuur en de historische gebouwen maken de stad aantrekkelijk om in te leven.