Powerhouse Helperpark

Geniet van Groningen.

Een stoere, authentieke, culturele en gezellige stad.

Scroll naar beneden Scroll naar beneden

Groningen – een stad die barst van de energie.

Met de slogan: ‘Er gaat niets boven Groningen’ heeft Groningen-stad haar imago op een positieve manier versterkt. Groningen is niet meer ‘die stad ver weg’. Groningen heeft de stad met meer dan 200.000 inwoners stevig op de kaart gezet en duidelijk gemaakt dat Groningen meer te bieden heeft dan alleen de Grote Markt en de Martinitoren. Groningen is een culturele stad, een gezellige winkelstad en een eigenzinnige studentenstad. Bijna een kwart van alle inwoners is student! Dat verklaart ook de lage gemiddelde leeftijd van Groningen. Studenten kom je daarom overal tegen: studerend in het park, fietsend door de stad of samen met medestudenten in een van de vele cafés.

Het monumentale Stadhuis van Groningen.
Genieten van Groningen op en aan het water.

Er is altijd wat te doen in Groningen.

Dankzij de vele cafés, restaurants, theaters, musea en sportfaciliteiten hoeft niemand zich er te vervelen. Het uitgaansleven staat bekend om de grote diversiteit aan cafés en clubs en de afwezigheid van sluitingstijden. De vele muziek-, theater- en inspiratiefestivals maken van Groningen een aantrekkelijke culturele broedplaats.

Wie zich even wil onttrekken aan het bruisende stadsleven kan zich verwonderen in een van de vele musea zoals het Universiteitsmuseum, het LEGiO Museum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum en natuurlijk het Groninger Museum dat staat voor extrovert en veelkleurig. Met een veelzijdige collectie op het gebied van kunst en oudheden.

De gezellige Grote Markt.

Natuurlijk Groningen.

Groningen is een stad met verrassend veel water en groene ruimten. Er is een goede balans gecreëerd tussen bebouwing, water en groen. Zo is bijvoorbeeld het Noorderplantsoen nabij de binnenstad is zeer geliefd als plek voor ontspanning. In de stad Groningen is het landschap nooit ver weg. De historische en natuurlijke kwaliteiten van de landschappen rond de stad zijn goed bewaard gebleven. De natuur wordt in de stad uitgenodigd via groene en blauwe aders, die reiken tot aan de binnenstad.

Groningen houdt van water.

Prima shoppen in ‘Grunn’.

Het is nu eenmaal zo. Leuke winkels komen graag naar een plek waar veel jonge mensen vertoeven. Groningen heeft een mooie mix van landelijke ketens en lokale winkels, boetiekjes en speciaalzaken. Kortom, voor een dagje winkelen shop je goed in Groningen. Voor een bezoek aan de meer bekendere winkels kunt u terecht in de Herestraat, A-Kerkhof of aan de Grote Markt en voor de leuke speciaalzaken is bijvoorbeeld een bezoek aan de Zwanestraat - Kromme Elleboog (in 2016 uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland) een aanrader. Ontdek de pareltjes achter de gevels van de historische pakhuizen en ervaar waarom Groningen één van de beste winkelsteden is van Nederland.

Populaire Bloemenjaarmarkt op Goede Vrijdag.