Powerhouse Helperpark

Meest gestelde vragen.

Zit uw vraag er niet bij? U kunt ons altijd bellen: (045) 5638300. Of email uw vraag naar: nieuwbouw@stienstra.nl

Scroll naar beneden Scroll naar beneden

Bij het sluiten van de huurovereenkomst vragen wij een waarborgsom. De waarborgsom bedraagt minimaal één keer de maandhuur. In bijzondere gevallen kan een hogere waarborgsom gevraagd worden. Nadat u uw huur heeft opgezegd maken wij een afspraak met u voor een voor- en eindinspectie. Bij deze afspraak spreken wij af hoe het appartement moet worden opgeleverd. De waarborgsom krijgt u terug wanneer u uw appartement conform afspraak en zonder huurachterstand weer oplevert aan Stienstra. De waarborgsom beschermt de verhuurder tegen eventuele tekorten of gebreken bij vertrek uit de woning.

Er zijn een aantal bezoekersparkeerplaatsen beschikbaar bij het gebouw. Parkeren is eventueel mogelijk in de parkeergarages “Station Europapark” of bij het Hitachi Capital Mobility stadion.

De appartementen worden naar verwachting medio maart/april 2020 opgeleverd.

Het is nu niet mogelijk om de appartementen te bezichtigen. Bezichtiging is alleen mogelijk tijdens een Open Huis. Gezien de bouwwerkzaamheden is het nu nog niet mogelijk om een Open Huis te plannen.

De wanden worden met glasweefselbehang in de kleur wit opgeleverd. U hoeft dus niks meer aan de wanden te doen. Mocht u toch de wanden een kleur willen geven, dan is dit mogelijk. Houdt u er dan wel rekening mee dat wanneer u ooit besluit het appartement te verlaten, de wanden in de oorspronkelijke kleur moet worden teruggebracht.

Omdat wij op dit moment nog niet precies weten wanneer de appartementen worden opgeleverd, ontvangt u na goedkeuring van uw inschrijving een reserveringsovereenkomst. Een reserveringsovereenkomst geeft u de zekerheid op de huur van een appartement naar keuze. U verplicht zich hiermee tot het tekenen van een huurovereenkomst op het moment dat de appartementen gereed zijn voor oplevering. Ter zekerheidsstelling dient u één maandhuur te betalen, welke bij oplevering omgezet zal worden in de waarborgsom.

Binnen enkele minuten bereikt u de N7 met de verbinding naar de A7 of de A28. Het treinstation “Europapark” ligt op loopstand, net zoals de bushaltes.

De dichtstbijzijnde supermarkt ligt op 5 minuten loopafstand, in het Hitachi Capital Mobility stadion.

Iedere nieuwe huurder betaalt éénmalig € 125,- administratiekosten voor het afsluiten van de huurovereenkomst.

Op de website ziet u de “kale” huurprijs.

De huurprijs is inclusief:

 • Wand- en vloerafwerking
 • Parkeerplaats in de garage
 • Gezamenlijke fietsenberging in de garage

Extra kosten die Stienstra rekent zijn:

 • (Voorschot)servicekosten van het appartement. Deze bedragen € 50,- per maand per appartement.
 • Administratiekosten, deze zijn éénmalig € 125,- excl. B.T.W.
 • Waarborgsom. Deze bedraagt minimaal één keer de maandhuur. In bijzondere gevallen kan een hogere waarborgsom gevraagd worden.

Houdt rekening met onderstaande kosten die u zelf nog moet betalen:

 • Verwarming
 • Verbruik water- en waterschapsbelasting
 • Stroom
 • Aansluiting internet/bellen/tv
 • Gemeentelijke belastingen (rioolheffing, afvalstoffenheffing)

De eerste huurbetaling betaalt u handmatig. Voor de volgende huurbetalingen zullen wij gebruik maken van uw machtiging.

Om voor een van deze appartementen in aanmerking te komen, heeft u een bruto (gezamenlijk) maandinkomen nodig van 4 x de (kale) maandhuur van het appartement, waarbij een eventueel 2e inkomen voor de helft wordt meegerekend. Dit is ter beoordeling van Stienstra en afhankelijk van het type appartement en huurprijs.

Eventuele betalingsverplichtingen (zoals alimentatie, persoonlijke leningen e.d.) worden in mindering gebracht op het inkomen.

Extra inkomen uit overwerk kan eventueel meegerekend worden, indien dit een structureel onderdeel uitmaakt van het jaarinkomen.

U bent in loondienst

Bij de inschrijving wordt om een originele werkgeversverklaring gevraagd. Deze verklaring, voorzien van een firmastempel, dient van recente datum te zijn en te zijn ondertekend door uw werkgever. Naast de werkgeversverklaring vragen wij u drie recente salarisstroken bij te voegen (bij weekbetaling de laatste tien loonstroken).

Gepensioneerd

Indien u geen werkgever heeft omdat u gepensioneerd bent, vragen wij u een recente jaaropgave van uw inkomen te overleggen.

Zelfstandig

Zelfstandigen vragen wij een volledige, door een accountant of administratiekantoor opgemaakte balans (uitgebreide winst- en verliesrekening) van de afgelopen twee jaar te overleggen. Tevens is er een bankgarantie of extra waarborgsom vereist.

Indien u onvoldoende maandinkomen heeft en u aan ons te kennen geeft dat uw eigen vermogen meegerekend dient te worden, vragen wij u hier ook een opgave van mee te zenden.

U kunt zich aanmelden via deze website. Hier vragen wij u een aantal gegevens in te vullen. Daarna nemen wij contact met u op. Voor een volledige inschrijving sturen wij u dan een persoonlijke digitale inschrijflink.

Nee, het is helaas niet mogelijk om te huren met garantstelling. U en uw eventuele partner moeten zelf voldoen aan onze inkomensnorm.

Staat uw vraag er niet tussen? Stel dan gemakkelijk uw vraag via onderstaand formulier. We zullen u zo snel mogelijk van een antwoord voorzien.

Het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen. Hierbij rekenen wij maximaal twee inkomens (partners) tot een gezamenlijk inkomen. Er mogen niet meer dan twee huurders ingeschreven staan op hetzelfde adres. Studiefinanciering rekenen wij niet als inkomen en wij accepteren geen garantstellingen.

De appartementen worden gasloos verwarmd door middel van een duurzaam warmte- en koudeopslag (WKO).

Ja, er zijn twee liften in het gebouw aanwezig.

Nee, helaas. Voor ieder appartement is maar één parkeerplaats beschikbaar.

Ieder appartement beschikt over een interne berging (in het appartement) en een gezamenlijke fietsenberging in de parkeerkelder.

De hele afwerking van uw appartement kunt u lezen in dit document.

Wie een woning van Stienstra huurt, tekent een huurcontract voor minimaal 3 jaar. En dat heeft een reden. Een periode van 3 jaar zorgt voor rust in een complex of straat. Serieuze huurders die fijn willen wonen en plezierige, langdurige contacten willen onderhouden met andere bewoners en niet om de haverklap geconfronteerd willen worden verhuizingen van bijvoorbeeld werknemers die door bedrijven tijdelijk (1 jaar) op een andere locatie worden geparachuteerd. Daarom.
Na deze drie jaar geldt een opzegtermijn van 1 maand. De huur opzeggen kan elke 1e of de 15e van de volgende maand.

Iedere huurder betaalt maandelijks vooraf ca. € 50,- servicekosten.

Ja dat kan! Als wij u een persoonlijke digitale inschrijflink sturen vragen wij u drie voorkeuren op te geven. Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw eerste voorkeur. U kunt maar één woning huren.

De ondertekenaars van de huurovereenkomst moeten het appartement bewonen. Na verhuizing naar het appartementencomplex Powerhouse Helperpark schrijven alle bewoners, waaronder de ondertekenaars van het huurcontract, zich in op het gehuurde adres bij de Gemeentelijk Basis Administratie.

Het is niet toegestaan een appartement te delen met een persoon waar u geen aantoonbaar duurzaam huishouding mee voert.

Ja, ieder appartement heeft een balkon.

Ja, ieder appartement in heeft één parkeerplaats in de parkeergarage die is gelegen onder het gebouw.

Staat uw vraag er niet tussen? Stel dan gemakkelijk uw vraag via onderstaand formulier. We zullen u zo snel mogelijk van een antwoord voorzien.